Gambling Guiden

Poker

”Det tager kun et øjeblik at lære – og et helt liv at mestre.” Sådan kan man måske bedst beskrive poker, der er i disse år er populært som aldrig før. En popularitet der for alvor tog fart i starten af 00’erne, hvilket ikke mindst skyldtes en ny mulighed for at stifte bekendtskab med kortspillet. Nemlig ved at spille det online på de mange online casinoer, der pludselig dukkede op. Dermed blev poker pludselig tilgængeligt for alle på et helt nyt niveau. Måske har du allerede erfaring med at spille poker? Måske har du det til gode, men drømmer om at kaste dig ud i dette fascinerende kortspil. Uanset hvad er du kommet til det rette sted, for her guider vi dig igennem pokerens verden. Læs med og lær hvor det stammer fra og ikke mindst hvordan du spiller det – og vinder! 

Hvad pokker er poker?

Du kender med sikkerhed navnet. Men ved du egentlig hvad poker er for et spil? Først og fremmest findes det i et væld af forskellige varianter. Blandt andet 5 Card Draw, Omaha, Omaha high/low 8 or better og 7 Card Stud. En af de mest populære pokervarianter er imidlertid en variant ved navn Texas Hold’em. Selv om der er mange forskellige afarter, så er det imidlertid fælles for alle poker-varianter at de alle spilles med 52 kort – i visse tilfælde også med en joker. Ligeledes er der også altid en tvungen indsats, som er med til at gøre det endnu mere interessant at spille. Hvor stor indsatsen er varierer. Man kan således både spille om småmønter og om flere tusinde kroner. Så længe der er noget at spille om, er der tale om et fantastisk spil der nok skal få pulsen op. 

Sådan spiller du det

Men hvordan foregår det så? Ganske kort fortalt er poker en kombination af spilleevner og strategi. Man kan være mellem 2 og 12 spillere og der spilles efter er et temmelig fast system. Først lægger hver spiller et på forhånd aftalt startbeløb. På den måde ”køber” man sig ind i spillet. Derefter får deltagerne hver fem kort og har nu hver især to muligheder: Enten at ”checke” ind, hvilket betyder at man bliver i spillet dog uden at gøre en indsats – eller at gøre en indsats. ”Checker”  alle spillere stopper runden og beløbet overføres til næste runde. Så snart en spiller har gjort sin indsats bortfalder muligheden for at ”checke”. Derfra må man melde pas, hvis man ikke ønsker at gøre en indsats, hvorved man udgår af runden. Når det er din tur er der tre muligheder: 

  • At forhøje indsatsen (her er der ofte et vist ”loft” – altså et maksimum beløb)
  • At vælge at ”se”, hvilket betyder at du ikke kan forhøje indsatsen men blot lægger det der svarer til den højeste indsats tidligere gjort
  • Melde pas og dermed trække dig fra spillet og miste eventuelle indsatser

Første og anden runde

Man gør sin indsats efter tur og første runde afgøres enten når alle spillere – med undtagelse af én – har meldt pas. Eller når alle har meldt ”se”, hvorefter de får mulighed for at bytter kort. Derefter er vi kommet til anden runde. Den spiller som åbnede første runde starter også den anden. Også her har han valget mellem at ”checke” eller gøre sin indsats. Derefter har de øvrige spillere nu mulighed for enten at melde pas, se eller forhøje. Spillet fortsætter lige indtil alle – på nær en spiller – har meldt pas eller alle resterende spillere har meldt se. Dernæst viser alle spillere deres kort og den spiller som har den højeste hånd vinder. 

De mange kortværdier

Men hvad er den højeste hånd i poker? Her er nogle af de meste typiske kortværdier – med højeste hånd først: 

Royal straight flush: Alle fem kort i samme farve og værdimæssig rækkefølge fra es og ned til 10

Straight flush: Alle fem kort i samme farve og værdimæssig rækkefølge 

Fire af en slags: Fire kort af samme værdi, som f.eks. fore damer

Fuldt hus: Tre ens + to ens 

Flush: Fem kort i samme kulør 

Straight: Fem kort i rækkefølge, men ikke nødvendigvis i samme farve 

Tre af én slags: tre kort af samme værdi 

To par: To gange to kort af samme værdi 

Et par: to kort af samme værdi

Højeste kort: Hvis ingen højere værdi (“hånd”) findes, vinder højeste kort 

Sådan vinder du poker

Vinderen af den enkelte pokerhånd er den spiller der sidder med den bedst rangerede hånd. Vel at mærke når alle kort vises ved afslutningen af hånden, der såkaldte ”showdown”. Det kan imidlertid også være den spiller der lægger den sidste indsats som ikke  kaldes.